Yoga Nidra lessen en Privélessen op aanvraag

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.
Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.
Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat. 1 uur Yoga Nidra kan voelen als 4 uur slaap.

De opbouw van Yoga Nidra

Allereerst beginnen we met een korte ontspannende reeks ademhalings- en bewustzijnsoefeningen: je wordt je bewust van de ruimte waar je bent en waar je lichaam zich bevindt.
Hierna zet je je intentie voor de meditatie: De Sankalpa. Een Sankalpa is een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen.
Vervolgens begint de het roteren van het bewustzijn door het lichaam. Het lijkt op de bodyscan uit Mindfulness, maar is anders van aard.
De begeleidende stem gaat het lichaam van voor naar achter en van links naar rechts af. Wanneer er een lichaamsdeel genoemd wordt, dien je het je voor te stellen en/of je bewust zijn er naar toe te brengen.
Hierna begint het ademwerk.

Data en tijden

Lessen, zie rooster tot zomervakantie 2022= VOL.

1 op 1 in gehuurde studio of bij u thuis, op aanvraag

Yogastudio Kleverpark Haarlem, Santpoorterstraat 31

(op mijn site, meer info over de locatie)

Kosten

€ 12,50 per les (minimaal 10 afnemen)

€ 15,00 per les (tot 5 lessen afnemen)

€ 45,- per losse les van 1 op 1 in gehuurde locatie

€ 25,- per losse les van 1 op 1 bij jou thuis of mooie plek in de natuur

*uiteraard neem ik yogamatten en andere props mee

Geef je op via maartje.nijkamp@icloud.com of vul het aanmeldingsformulier in, aanmelden voor lessen/workshops op de homepagina.