21 daagse Deepak Chopra Challenge “Overvloed”

Via mijn vriendin heb ik meegedaan aan de 21daagse Challenge van Deepak Chopra. Voor de mensen die niet weten wie Deepak Chopra is: Deepak is een arts die de oosterse wijsheden aan de westerse wereld doorgeeft. Hij heeft de kracht van yoga en meditatie geïntegreerd en is een van de grootste schrijvers van boeken op gebied van zingeving, vitaliteit en spiritualiteit.

Veel mensen denken dat geluk te maken heeft met succes,rijkdom, gezondheid of een goede relatie, dit zijn slecht bijverschijnselen. Het ware geluk zit in jezelf, je innerlijke zelf.

Deepak legt uit dat wij onze wereld zelf creëren. Er blijkt van alles mogelijk te zijn voor jou want jouw gedachten bepalen hoe de wereld eruit ziet. Diep van binnen ben je zelf het universum. Hoe meer we leven vanuit het geluk in onszelf, hoe meer we zullen merken dat onze wensen als vanzelf worden vervuld, in overvloed. We stoppen veel te veel energie in ontkenning, weerstand en twijfelen teveel.

Mensen over de hele wereld doen mee aan de Challenge en dat geeft een gevoel van verbinding. Het is een appgroep waar je elke dag een meditatie volgt via een geluidsfragment, een tekst met een mantra of affirmatie en een opdracht wat voor wat bezinning en of verdieping zorgt. Dit doe je om iets over/aan jezelf te ontdekken / verbeteren/veranderen.

Mijn vriendin appte me, met de vraag of ik mee wilde doen met de Challenge. “Hoezo meedoen”? dacht ik als eerste. “Ik mediteer al, lees spirituele boeken, geef yogales, waarom”? Maar… ik heb doorgezet en ben de uitdaging aangegaan, met resultaat.

Tijdens een deel van de Challenge zat in Frankrijk en was op vakantie met slecht bereik en geen regelmaat, elke dag moest ik een kwartier rijden om mijn meditaties te kunnen doen en dat was een echte uitdaging kan ik je vertellen. Ik ben achteraf zo blij dat ik deze Challenge gedaan heb, je kan nog zoveel lezen over spiritualiteit maar deze Challenge ga je doen en voelen, dat is toch waar het om draait.

Tijdens zijn meditaties praat hij over een intentie neerzetten voor bijvoorbeeld de dag. Dit kan zijn, “ik heb zelfvertrouwen” of “ik wil zo ontspannen mogelijk leven”. Het doel van een intentie is het gehele levenspatroon te beïnvloeden en om te vormen, lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Een intentie is een grappig iets, waar de hersenen onze intentie op richten is wat we zien. Ik weet nog in de tijd dat ik een mooie oude bus wilde kopen, overal zie je opeens om je heen die gave vw oldtimer bus. Was het je intentie die ervoor zorgde dat je overal die gave bus zag, of was het de gerichte aandacht van je hersenen die je in staat stelden om eindelijk te zien wat zich de hele tijd al voor je neus bevond? Je krijgt wat je verwacht, aandacht is een krachtig iets.

Dag 6 oefening 6 maak je een lijst van mensen die energie bij je wegnemen of bij wie je je niet op je gemak voelt en geïrriteerd van kan worden. Deepak spreekt over deze mensen dat ze je niet leeg kunnen trekken maar dat dat je eigen verzet is tegen wat de ander bij jou losmaakt. Oeii een lastige vond ik, Ik kan me namelijk niet op mijn gemak voelen bij mensen die weinig empatisch vermogen hebben, zegt dat dan iets over mij? Ik vind juist dat ik wel empatisch ben, dat is mijn kracht. .. ergens zal ik dus in mijn leven een gevoel hebben gehad dat ik niet die waardering heb gekregen of die werkelijke aandacht heb gehad anders zou het mij niet leegtrekken. Alleen bedenk ik me nu wel dat ieder zijn eigen strijd heeft en lot. Hun daden zijn niet die van mij, ik ben ik, en ik ben niet mijn moeder, vader, vriend, vriendin etc..

Ik heb lange tijd in een bubbel van schone schijn geleefd, ik was voornamelijk bezig met de buitenkant, mijn imago, carrière, zet ik wel de juiste stappen? Ben ik aantrekkelijk genoeg? Maar die vragen leiden alleen maar af van de kern. Vroeg of laat denk ik dat als we niet genoeg aandacht geven aan onze kern, ontdekken we allemaal dat we ons op een bepaald moment slecht gaan voelen. Ik kreeg een burnout en het heeft me 3 jaar gekost om er weer helemaal overheen te komen om te zijn wie ik nu ben.

Om tot de kern te komen moet je jezelf vragen stellen.

Waarom doe je de dingen zoals jij ze doet, waarom blijf ik steeds dezelfde fouten maken? Ophouden met iedereen de schuld te geven als je naar binnen kan kijken en ziet wat je doet.

Het eerste wat we horen als we geboren worden is de hartslag van je moeder, dat is gemeenschappelijk, het vaste ritme is de eerste band die ieder van ons kent, niet met je verstand maar met je hart en gevoel.

Na de 21-daagse Challenge Overvloed van Deepak kwamen de yogaopdrachten vanzelf binnen stromen en sta ik nog meer stil bij NU en het universum die voor mij zorgt, dat geeft mij in ieder geval een rustig gevoel.

Wil je deze Challenge ook aangaan per app? Laat me het dan even weten!