Durf te rusten….

Heb jij dat ook?

Dat vermoeide gevoel dat langzaam over je heen komt als een te warme, kriebelige wollen deken en wat bijna dagelijks terugkomt? Ik ben chronisch moe wat zich afwisselt met hyperbuien van heel veel energie.

Hoe je het wendt of keert, Corona roept spanning en stress op. Het dagritme en de structuur is weg, daarnaast zitten we meer thuis en op elkaars lip. Daar worden we moe en prikkelbaar van.

Ik merk het ook aan mijn stem die plotseling heel hoog en onnatuurlijk klinkt als ik naar mijn kinderen (schreeuw..eh ik probeer natuurlijk te roepen..) omdat ze overal spullen laten rondslingeren. Mijn ademhaling zit veeeel te hoog.

Het op elkaar leven is niet altijd makkelijk, en ik merk dat ik meer dan anders mijn eigen ruimte nodig heb,ik wil even met rust gelaten worden, even niemand om mij heen. Geen dagelijks Corona nieuws, geïrriteerde mensen op straat, lange wachtrijen voor de winkels, handen in de desinfecteer, mensen die geen rekening houden met elkaar.

En ja daar word je ongemerkt moe van….

Je moet weer een balans vinden. Het is belangrijk om je te realiseren dat je geen controle hebt, je moet het loslaten, en dat is lastig voor ons moderne mensen. We zijn gewend de touwtjes in handen te hebben. Het is van belang om te accepteren dat er iets kan gebeuren waar je geen vat op hebt. Probeer je angst te overwinnen. Want angst is de grootste boosdoener. “De mens lijdt het meest door het lijden dat ie vreest”.

Moeheid kan je verslaan door rust te vinden, dat weten we allemaal maar wat is rust precies?

Wanneer je vraagt aan mensen om je heen wat hun rustpunten zijn tijdens de Corona, zeggen ze vaak, wandelen, boeken lezen, koken, wielrennen, daar is niets mis mee, maar ze kunnen niet beschouwd worden als rust.

RUST IS NIET ACTIEF. Rust is afzien van het actieve en de doelen en de wil om iets te bereiken.

De explosie van het aantal mensen met auto immuunziekten, allergie├źn en andere ontstekingsaandoeningen suggereert dat het systeem van de mens oververhit is. Wanneer we echt rusten daalt onze lichaamstemperatuur en gaan onze hersenen in delta hersengolven dat onze organen helpt regenereren.

Durf dus te rusten en volg Yoga Nidra.

De eerste keer dat ik Yoga Nidra meemaakte werd ik er verliefd op, ik kon erbij liggen..ik hoefde niet in rare ingewikkelde houdingen te zitten of heel lenig te zijn, ik kreeg toestemming om te rusten. Het is de beste methode om mensen te helpen het kalmer aan te doen, te herstellen van angst, vermoeidheid, stress. Noem het een liggende meditatie met een “kers” erop.

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Check mijn website maar even mocht je interesse hebben en durf vooral te rusten!